IS-jihadisten 'dit is het begin van de nachtmerrie'

0
70

In een nieuwe video laat IS twee Belgische jihadisten zien die de aanslagen in Brussel verheerlijken. De twee jihadisten zeggen tussen de beelden door in het Frans de aanslag te verheerlijken en benadrukken hoe België is vernederd.

De twee Belgische IS-jihadisten zijn Abu Mujahid al-Baljiki en Abu Abdallah al-Baljiki. ‘Eis van jullie leiders dat ze stoppen met vliegtuigen en soldaten te sturen. Pas dan zullen jullie in vrede leven.’

Abu Abdallah al-Baljiki heet eigenlijk Lotfi Aoumeur. Hij maakte twee jaar deel uit van het Belgische leger. Zou daarna België hebben verlaten en naar Algerije zijn getrokken om vervolgens door te reizen naar Syrië. Nu zou hij zich in Irak bevinden.

De andere man is Hicham Chaib, strijdnaam Abu Mujahid al-Baljiki. Chaib was in was een van de leiders van Sharia4Belgium. Hij klom snel op binnen de rangen van IS en zou intussen het hoofd van de religieuze politie van IS zijn in Raqqa, de zelfverklaarde hoofdstad van het kalifaat.

De twee hebben het over ‘de nachtmerrie die nog maar pas begint’, ‘bloed dat door de straten zal stromen’ en bestempelen de aanslagen als ‘een nieuwe 11 september’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in