Bedevaart komende tien jaren in hete seizoenen

0
77

De bedevaartseizoenen zullen de komende tien jaren in de extreem hete zomermaanden van Saoedi Arabië vallen. Veel pelgrims worden dan blootgesteld aan beroertes en uitdroging.

Een studie, uitgevoerd door het Instituut van de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën voor Hajj (grote bedevaart) en Umrah (kleine bedevaart) Research, zegt dat de bedevaart-seizoenen in de hete maanden juni tot en met september in de komende tien jaar toenemen.

Gevallen waarbij mensen een zonnesteek opliepen zijn het voorgaande bedevaart-seizoen gestegen volgens het onderzoek. Andere beroertes en ziekten ten gevolge van de hitte zullen pelgrims blijven teisteren tijdens de komende zomerseizoenen.

De onderzoekers waarschuwen de pelgrims om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze adviseren de pelgrims directe straling van de zon te vermijden, paraplu’s te gebruiken, zoveel mogelijk water te drinken, het hoofd bedekken en vaker een bad te nemen.

Volgens de studie waren vorig jaar 1.014 gevallen van hitte-uitputting, 723 door zonberoertes en 1737 door hitteverwondingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in