Bayoud gaat Marokko vertegenwoordigen in Israël

0
140

Abdel-Rahim Bayoud, wordt hoofd van het Marokkaanse verbindingsbureau, in Israël, nadat zijn Israëlische tegenhanger David Guverin, eind januari in  Rabat arriveerde.

De Marokkaanse diplomaat werd bij zijn aankomst ontvangen door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Gabi Ashkenazi, die hem “veel succes wenste in zijn belangrijke missie om de samenwerking te ontwikkelen” tussen de twee landen en beschreef de aankomst van de Marokkaanse diplomaat in Tel Aviv als een “historische dag”.

In dit verband verklaarde Bayoud: “Ik voelde me gelukkig toen de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita me vertelde dat ik naar Israël zou gaan en dat ik zou werken aan de betere betrekkingen tussen de twee landen.”

Abdel-Rahim Bayoud geldt als zwaar gewicht binnen de Marokkaanse diplomatie. Hij was eerder adviseur bij de Marokkaanse ambassade in Washington in de jaren negentig, waar hij verantwoordelijk was voor de betrekkingen met het congres en consulaire zaken.

Hij werkte eerder ook als lid van het kantoor van de minister van Buitenlandse Zaken in Marokko, voordat hij naar Londen verhuisde als consulaat-generaal, en van daaruit verhuisde hij naar New York om de functie van consul-generaal te bekleden, waarna hij werd benoemd tot consul-generaal in Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in