Bas Haan van Nieuwsuur Journalist van het Jaar

0
81

Bas Haan, verslaggever van het televisieprogramma Nieuwsuur, is door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het jaar 2015. Haan krijgt de prijs ‘voor zijn primeurs en meer dan uitstekende berichtgeving over de wat-hield-de-teevendeal-precies-in TeevendealHaan heeft twee jaar aan de zaak gewerkt en kreeg hierbij te maken met tegenwerking van politici Teeven en Opstelten, aldus Villamedia.

Politici hielden lang hun mond over de hoogte van het bedrag in de Teevendeal. Door veel onderzoek te doen wist Haan het exacte bedrag te achterhalen. Haan is uitgekozen tot Journalist van het Jaar door zijn vasthoudendheid, zorgvuldigheid en vanwege het maatschappelijke belang van zijn onderzoek.

Haan liet de kijker zien dat de overheid in dit geval de beeldvorming liet prevaleren boven de werkelijkheid. Hij legde pijnlijk de machinaties van de politieke kopstukken in deze zaak bloot, aldus Villamedia.

Haan is heel blij met zijn nieuwe titel. Hij dankt zijn redactie voor de steun. ‘Ik ben blij en dankbaar dat Nieuwsuur ervoor kiest om dit soort tijdrovende onderzoeksjournalistiek maximaal te steunen en mogelijk te maken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in