Mehmet Aslan winnaar Siena International Photo Awards

0
200

Een krachtige foto van een eenbenige Syrische vader die zijn zoon vasthoudt, geboren zonder onderste of bovenste ledematen, is gekozen als de foto van jaar 2021 tijdens de Siena International Photo Awards (SIPA).

De Turkse fotograaf Mehmet Aslan werd gekozen als winnaar van de wedstrijd met zijn foto getiteld ‘Hardship of Life’. De foto is genomen in het district Reyhanli, in de Turkse provincie Hatay, aan de grens met Syrië.

De foto beeldt een emotioneel moment af tussen een vader die een been heeft verloren en die zijn zoon vasthoudt die zonder ledematen is geboren als gevolg van een aangeboren aandoening veroorzaakt door de medicijnen die zijn moeder moest nemen nadat ze ziek was geworden door het zenuwgas dat vrijkwam tijdens de oorlog in Syrië.

De winnaar van de titel “Fotograaf van het Jaar” ontvangt 1.500 € aan fotoapparatuur, een “Pangea Prize”-kristallen beeldje en andere promotionele prijzen.

De SIPA-wedstrijd staat open voor alle fotografen van over de hele wereld en is onderverdeeld in twaalf categorieën. De jury ontving duizenden foto’s die waren ingediend door fotografen uit maar liefst 163 landen.