Artsen zijn klaar met dronken patiënten

0
58

Alcohol moet moeilijker verkrijgbaar zijn en flink duurder worden. Op flessen en blikjes moet een waarschuwing komen over het gevaar voor de gezondheid, net als bij sigaretten.

De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) pleit om de verkoop van alcohol verder aan banden te leggen. Artsen zijn klaar met dronken patiënten die ’s nachts op de eerste hulp in ziekenhuizen belanden en daar voor overlast zorgen.

NVSHA heeft aangekondigd een landelijk onderzoek te doen naar drankoverlast op de spoedeisende hulp. ,,Er is altijd veel aandacht voor problemen met drugs. Maar in werkelijkheid is het alcoholprobleem vele malen groter”, zegt voorzitter Crispijn van den Brand.

Plassen in de wachtkamer, braken in de behandelkamer en agressie tegen zorgverleners. Volgens van den Brand is er tegenwoordig bijna standaard beveiliging nodig om de dronken patiënten in het gareel te houden. De NVSHA schat dat bijna de helft tot twee derde van de patiënten die in het weekend worden binnengebracht zwaar onder invloed van drank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in