APM Terminals Rotterdam: investeert 758 miljoen euro in Marokko

0
85

Het Havenbedrijf APM Terminals gaat een nieuwe overslagterminal ontwikkelen in Tanger, Marokko. APM Terminals Tanger zal dienen voor meerdere transacties en zal de eerste geautomatiseerde terminal in Afrika zijn en zal in gebruik worden genomen in 2019.

De totale investering in de nieuwe terminal zal naar verwachting 758 miljoen euro bedragen. Maersk Line wordt de belangrijkste klant van de nieuwe terminal.

De Tanger-Med Port complex is strategisch gelegen aan Afrika’s noordwest kust in de buurt van de monding van de Middellandse Zee aan de Straat van Gibraltar, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Tanger-Med is de op een na drukste containerhaven op het Afrikaanse continent  na Port Said, Egypte.

De locatie van de Tanger en Algeciras faciliteiten zorgen voor een natuurlijke locatie voor overslag ladingen op schepen het verplaatsen van en naar Afrika uit Europa en het Verre Oosten op de primaire East/West scheepvaartroute door de Middellandse Zee; meer dan 200 vrachtschepen passeren door de Straat van Gibraltar dagelijks op de grote lijndiensten koppelen Azië, Europa, Amerika en Afrika.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in