Anil Ramdas krijgt een eigen Essayprijsvraag

0
75

Vijf jaar na zijn dood komt er naar de publicist Anil Ramdas vernoemde essayprijs. Voor de prijsvraag worden schrijvers uitgenodigd hun visie te geven op identiteit en beschaving.

Anil Ramdas schreef over de invloed van migratie op nieuwkomers, maar ook op de gevestigden. Ramdas was kritisch op het idee van een Nederlandse identiteit. 

Het essay was voor hem de ideale vorm voor beschouwingen over multiculturele kwesties, omdat het zich bij uitstek leent voor een persoonlijke en literaire stijl. De organisatie hoopt op verhalen die actueel zijn en tegelijkertijd buiten de tijd staan.

Ingezonden essays mogen niet meer dan 3000 woorden zijn. Het insturen van een essay onder pseudoniem is niet toegestaan. De essays mogen niet eerder zijn gepubliceerd en moeten vóór 9 januari 2017 worden verstuurd naar redactie@groene.nl onder vermelding van Anil Ramdas Essayprijsvraag. De essays worden anoniem beoordeeld. Op de ingezonden bijlagen mogen geen auteursnamen staan.

De prijs zal worden uitgereikt op 16 februari 2017 tijdens een speciale avond in De Balie in Amsterdam waarbij wordt stilgestaan bij het werk van Anil Ramdas. Het winnende essay zal worden gepubliceerd in De Groene Amsterdammer. De winnaar ontvangt een prijs van 2500 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in