donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Alphen aan den Rijn richt schadecentrum op

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een speciaal bureau opgericht waar omwonenden, bedrijven en niet-gemeentelijke instanties de schade kunnen melden die ze hebben opgelopen door het ongeluk met de Julianabrug.

Het CRAS-bureau staat voor Melding Centrale Registratie Aangerichte Schade-bureau. Getroffenen kunnen daarvoor een schademeldingsformulier van de gemeente invullen. Dat is op de website van de gemeente te downloaden. Als het nodig is draagt de gemeente de gegevens over aan de verzekeraar of overheidsinstantie die betrokken is bij de schadeafhandeling.

De schade moet ook individueel bij de eigen verzekeraar worden gemeld. De gemeente stelt dat ze niet bij voorbaat aansprakelijk is voor de schade of verplicht is hiervoor te betalen.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de rampplek in Alphen aan den Rijn. Hij heeft zich op de plek van het ongeluk met de twee hijskranen laten rondleiden en bijpraten door burgemeester Liesbeth Spies en de politie. Van der Steur is ontzettend blij dat er geen doden of zwaargewonden zijn gevallen.