Wetenschappers van NASA zijn deze week erachter gekomen dat een dag op de planeet Saturnus 10 uur, 33 minuten en 38 seconden duurt. Op onze planeet aarde heeft een dag 24 uur.
De NASA is al decennia bezig met het onderzoeken van de duur van een dag op Saturnus en andere planeten.
De planeet Saturnus bestaat volledig uit vloeibare materialen, waardoor de NASA-wetenschappers geen gebruik konden maken van kenmerken op de oppervlakte van de planeet om de tijd te meten zoals op aarde.
Verschillende afstandsmaten
Wetenschappers en sterrenkundigen werken vaak met andere afstandsmaten voor andere planeten dan de gebruikelijke die voor de aarde worden toegepast.
Zo is een lichtjaar de afstand die het licht in één jaar aflegt. Licht heeft een snelheid van 300.000 km per seconde. Naast lichtjaar is ook de parsec (pc) die gelijk is aan 3,26 lichtjaar. Dan is er nog de kiloparsec die gelijk is aan duizend parsec (dus aan 3260 lichtjaar). Tenslotte gebruiken wetenschappers de megaparsec. Eén megaparsec is gelijk aan één miljoen parsec en komt overeen met 3.260.000 lichtjaar. Afstanden tot andere sterrenstelsels worden vaak in megaparsec opgegeven.
Feit is dat elke planeet haar eigen tijdmechanisme heeft dan die wij kennen en gebruiken op aarde. Niet alle planeten kennen de vier jaargetijden (lente, zomer, herfst en winter). Van de maan weten we dat een dag op de maan gelijk is aan 29,5 dagen op de aarde.
Allah/God de Koran en tijd
In de Koran (het woord van God) staat hoe God de tijd omrekent tot de tijd die wij op aarde gewend zijn en dagelijks gebruiken.
In Soera (hoofdstuk) 22, genaamde Al-Hajj (De Bedevaart) staat in Aya (vers) 47: En zij willen van jou (Mohammed) dat de bestraffing wordt verhaast. Allah /God zal Zijn toezegging zeker nakomen. Maar een dag bij jouw Heer is als duizend jaar volgens jullie berekening.
God zegt dus dat 1000 jaar in onze kalendertijd gelijk is aan een dag van Zijn kalender die Hij om bepaalde redenen – die Hij weet – gebruikt. Niet alleen in de Koran is dit feit genoemd, ook in het Oude en Nieuwe testament.
Goed om te weten: de islamitische kalender is een maangebonden kalender, bestaande uit een jaar van 12 maanden van 29 of 30 dagen (een maand bestaande uit 28 of 31 dagen komt hierin niet voor). De 12 maanden van de maankalender vormen samen ongeveer 354 dagen ( in het Westen 365 dagen). God verbiedt in soera 37 expliciet het invoegen van schrikkeldagen of –maanden.
De Schriftgeleerden in de islamitische wereld hebben het volgende uitgerekend: Vanaf het moment dat de eerste Aya (vers) getiteld Iqra en daarmee dus de Koran op de profeet Mohammed via de engel Gabriel is neergedaald in de Grot van Hira (Saoedi-Arabië) tot nu 2019 (gelijk aan 1440 jaar islamitische kalender) omgerekend naar Gods tijd is (1440 jaar) bijna anderhalve dag bij God.
Als 1000 jaar op aarde gelijk is aan één dag bij God, dan is 500 jaar (op aarde) een halve dag bij God. 250 jaar is 6 uur en 125 jaar is 3 uur bij God.
Noach antwoordde: “Zo vluchtig als een huis aan de voordeur betreden en het via de achterdeur verlaten.”