7.9 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Al Khaja de eerste ambassadeur van de VAE in Israël

Mohamed Al Khaja (40) werd zondag beëdigd door sjeik Mohammed bin Rashid, vicepresident en heerser van Dubai, tijdens een ceremonie in Al Watan Paleis in Abu Dhabi.

Later in dit stuk gaan we het hebben over de carrière van de nieuwe ambassadeur. Nu eerst aandacht voor het feit dat Naeh Al Khaja onder gebruikers van de Israëlische social media helemaal hot is. Niet vanwege zijn diplomatieke carrière, maar omdat vrouwen helemaal weg zijn vanwege zijn sex-appeal.

Avi Kaner doet het voorstel om fotomodel, actrice en Miss Israël Gal Gadot, te benoemen als ambassadeur van Israël in de Verenigde Arabische Emiraten.

De benoeming is een belangrijke stap in de carrière van Al Khaja, aangezien de VAE wil voortbouwen op de  fundamenten die zijn gelegd door de ondertekening van het historische Abraham-akkoord afgelopen september.

Al Khaja, heeft een schat aan loopbaanervaring opgebouwd, zowel op het gebied van diplomatie als in de zakenwereld. De vader van vier kinderen, geboren in Abu Dhabi, behaalde een graad in politieke wetenschappen aan de Northeastern University in Boston en een MBA in energiebeheer aan de Vienna University of Economics and Business.

In 2010 werd hij benoemd tot stafchef van de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en later lid van de raad voor politieke zaken en diplomatieke commissie.

De keuze van Emiraten voor Al Khaja komt niet de lucht vallen. Hij was eerder gezant in Turkije totdat hij in 2018 door Ankara het land werd uitgezet, toen de betrekkingen tussen de twee landen verslechterden.