Al-Azhar: Fatwa tegen lidmaatschap Moslimbroeders

0
117
De grote imam van Egypte van de Al-Azhar-moskee, Sheikh Ahmed al-Tayeb.

Al-Azhar International Center for Electronic Fatwa heeft voor het eerst in haar bestaan een Fatwa uitgebracht waarin het verboden is om lid te zijn van de Moslimbroeders, meldt de Egyptische krant Al-Watan.

Het verbod is een gevolg van een uitspraak van de Egyptische president, Al-Sisi, tijdens een persconferentie bij zijn laatste bezoek aan de Franse president Macron. De uitspraak ging over de organisatie van de Moslimbroeders en dat deze de oorzaak is van het geweld in Egypte en de rest van de wereld.

Al-Azhar International Center for Electronic Fatwa, dat gelieerd is aan de Al-Azhar, de meest prestigieuze religieuze instelling van de soennitische moslimwereld, schrijft: “Het is volgens de sharia verboden om lid te zijn of te worden van deze groep (Moslimbroeders) en andere terroristische groeperingen. De organisatie verdraait schriftteksten, haalt ze uit hun context en gebruikt ze om persoonlijke doelen of belangen te bereiken en het land (Egypte) te corrumperen, verwoesten door oproer te zaaien en een wig te slaan tussen de mensen van dezelfde natie en van de mensheid als geheel.”

In de moslimwereld is een ideologisch en politieke strijd gaande tussen de Moslimbroeders en religieuze instellingen, gefinancierd door de overheid. In Saudi-Arabië en Egypte staan organisaties, politiek en religieuze leiders van de Moslimbroeders op de lijst van terroristische organisaties. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in