Aissa Zanzen betreurt uitspraken over Lodewijk Asscher

0
75

Vice-premier en minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) is niet te spreken over de uitspraken die de voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN), Aissa Zanzen, heeft gedaan in een vraaggesprek met Zaman Vandaag.

In het gesprek beschuldigt Zanzen Asscher van “meten met twee maten” en ”cliëntelisme” en spreekt van “de lange arm van Israël”. Zanzen benadrukt dat het feit dat Asscher ”van Joodse komaf is” een rol speelde bij de toekenning van de AOW-uitkeringen ”onder het mom van oorlogsslachtoffers” (Holocaust-overlevenden).

Excuses
Via zijn Facebook pagina heeft Zanzen zijn excuses aangeboden aan Lodewijk Asscher. Zanzen schrijft: “Ik heb eergisteren met een journalist van Zaman Vandaag gesproken over AOW-uitkeringen naar Israël. Ik heb in dat gesprek uitspraken gedaan die ik niet had moeten doen. Deze uitspraken betreur ik ten zeerste en ik bied daarvoor mijn excuses aan, in het bijzonder aan minister Asscher. Deze uitspraken heb ik op persoonlijke titel gedaan en zij verwoorden geenszins de lijn van SMN op dit punt”.

Zanzen is net als Lodewijk Asscher lid van de PvdA en staat bekend als een kritikaster van het beleid van minister Asscher.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in