AD-correspondent in Marokko uitgezet

0
88

Rik Goverde, AD-correspondent in Marokko, is vandaag het land uitgezet. Gistermiddag werd Goverde aangehouden op straat later is hij op de boot naar Zuid-Spanje gezet.

Goverde was op weg naar de bank in zijn woonplaats, de Marokkaanse stad Rabat, toen hij werd aangehouden door drie agenten in burger.

,,Ik moest mee naar het hoofdbureau en daar hoorde ik dat ik op bevel van Wali, de gouverneur van Rabat, het land uitmoest. Ik mocht nog even naar huis om wat spullen bij elkaar te rapen en nu loop ik met vier tassen de boot op in de haven van Tanger Med.”

De AD-correspondent is twee jaar in Marokko, maar had geen officieelwerkvergunning. Ook had hij geen verblijfsvergunning, maar ging wel elke drie maanden het land uit, zodat hij daarna weer terug kon keren naar Rabat.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in