Aboutaleb: Ik werd grof misleid

0
62

Burgemeester Aboutaleb zei vandaag tijdens het raadsdebat over -aanhoudingen van Maassluisse demonstranten- dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) hem persoonlijk heeft gewaarschuwd voor de demonstratie tegen Zwarte Piet waarin geweld zou worden gebruikt. Ook de AIVD stuurde een ambtsbericht. Doorgaans is dat een zware methode.

Aboutaleb vindt dat hij grof is misleid door de demonstranten die tegen zwarte Piet wilden demonstreren. “Wij hebben een onderhandelaar gestuurd, niet in politie kleding. De demonstranten wilden maar een ding: demonstreren in Rotterdam en ik laat dat als burgemeester nooit gebeuren dat 100 man of meer naast ouders en kinderen demonstreren die van een feestje willen genieten.”

Aboutaleb is erg bezorgd over de brief van Amnesty International omdat Amnesty zich baseert op krantenberichten en niet op feiten van de politie.

Volgens Amnesty International waren zowel het algehele demonstratieverbod dat in het centrum van Rotterdam gold als het beëindigen van het vreedzame protest disproportioneel. Veruit de meeste van de ongeveer tweehonderd aanhoudingen van afgelopen zaterdag waren volgens Amnesty onrechtmatig.

Amnesty is ook kritisch over de status en de geldigheid van het demonstratieverbod en het besluit van de burgemeester van Rotterdam van 11 november 2016. Met name naar het geweld dat de politie tegen een van de demonstranten gebruikte, moet volgens Amnesty nader onderzoek worden gedaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in