Aboutaleb: Ik blijf in Rotterdam

0
58

Ahmed Aboutaleb is voorlopig niet van plan Diederik Samsom op te volgen als fractievoorzitter van de PvdA. Aboutaleb zei op een partijcongres in Amersfoort graag langer burgemeester van Rotterdam te willen blijven.

Jacques Monasch had eerder geopperd dat Aboutaleb of van der Laan goede kandidaat-lijsttrekkers zouden zijn en niet Samsom. 

Aboutaleb:  ”Samson is een zeer intelligent man. Monasch is een bijzonder intelligente man. Iedereen mag zeggen wat hij wil zeggen”, zei burgemeester Aboutaleb, die zowel in 2014 als in 2015 werd verkozen tot beste lokale bestuurder van Nederland.

Monasch deed eerder op de dag zijn beklag over de opvolging van Samsom. Daarbij moest vooral partijvoorzitter Hans Spekman het ontgelden, omdat Spekman eerder heeft gezegd dat Samsom weer lijsttrekker moet worden.  

”Hij moet als partijvoorzitter de onafhankelijke scheidsrechter zijn, maar heeft zich gewoon voor Samsom uitgesproken. Dat is alsof de KNVB een competitie organiseert en vooraf zegt: ‘Iedereen mag meedoen, maar wij zijn voor Ajax”, klaagde het Tweede Kamerlid.

Tijdens het PvdA-congres in Amersfoort deed Lodewijk Asscher een opmerkelijke beroep op de moslims in Nederland. Asscher vraagt hun om te meehelpen de vrijheid te verdedigen. ,,Moslims van Nederland, jullie horen bij Nederland. Ik zal jullie geloofsvrijheid verdedigen -ik vraag jullie onze gezamenlijke vrijheid te verdedigen tegen de predikers van haat en verdeeldheid: geef geen ruimte aan diegenen die de vrijheid niet kunnen verdragen´´, aldus Asscher.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in