donderdag 18 juli 2024
23.6 C
Staphorst

Aboutaleb doet toch niet mee

Burgemeester Ahmed Aboutaleb doet niet mee aan de verkiezing van de PvdA om tot een lijsttrekker te komen.

Tegen RTL nieuws zei Aboutaleb: “Ik doe niet mee aan lijsttrekkers-verkiezingen en de PvdA organiseert verkiezingen om tot een lijsttrekker te komen, volgens mij is daar veel mee gezegd, toch?”

Ook als Samsom niet meedoet aan de lijsttrekkersverkiezing werpt Aboutaleb zich niet in de strijd. Eerder wekte hij nog de indruk dat hij het wel tegen vicepremier Asscher zou willen opnemen. “Minister Asscher heeft natuurlijk een wat andere positie, die zit in het kabinet en neemt wel eens maatregelen waar ik het niet mee eens ben,” zei Aboutaleb eind mei nog tegen Nieuwsuur.

Maar met die opmerking bedoelde Aboutaleb niet dat hij het wel met Asscher wil strijden om het lijsttrekkerschap, zegt Aboutaleb nu. “Ik heb nooit gezegd dat ik het tegen Asscher zou opnemen. Nooit. Ook in dat interview niet.”

“Tegelijkertijd laat Aboutaleb wel doorschemeren dat hij het lijsttrekkerschap wel wil overwegen als hij wordt gevraagd.Maar voorlopig ziet het daar niet naar uit. Samsom wil graag nog een keer lijsttrekker worden. En de kans is groot dat ook Asscher zich in de strijd werpt.” Aan zo’n lijsttrekkersstrijd doet Aboutaleb dus niet mee.

Lees ook: http://demoslimkrant.nl/home/2016/06/10352.html