vrijdag 19 juli 2024
24.5 C
Staphorst

Aboutaleb: Beste lokale bestuurder van Nederland.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is uitgeroepen tot de beste lokale bestuurder van Nederland. Dat blijkt uit een verkiezing van Binnenlands Bestuur waaraan bijna 7500 bestuurders, ambtenaren en lezers van Binnenlands Bestuur meededen.

Ahmed Aboutaleb won vorig jaar ook de titel Beste Lokale Bestuurder. Ook wordt hij vaak geprezen om het feit dat hij in crisismomenten de boel bij elkaar weet te houden. Het publiek ziet in hem een inspirerende leider die zijn inwoners opzoekt en niet wegloopt voor moeilijke kwesties.

Burgemeester Aboutaleb zei in Utrecht ook dat deze troebele tijden niet, zoals tien jaar geleden, vragen om een terugtrekkende overheid of een kleinere overheid. Ahmed Aboutaleb: ‘Een sterke overheid die bereid is complexe vraagstukken het hoofd te bieden en daarbij ook de leiding durft te nemen. De complexe vraagstukken van vandaag zijn niet eenvoudig op te lossen.

We moeten het hebben van complexe oplossingen. Het is niet anders. Maar dan moet de overheid wel flink in zijn schoenen staan. Burgers en bedrijfsleven zitten niet te wachten op een zwabberende en twijfelende overheid die het erbij laat zitten. Zo’n overheid wordt door burgers weggezet als incapabel.

Dat kunnen we niet hebben, ook niet uit het oogpunt van legitimiteit van het bestuur. We hebben nu echt een ander slag overheid nodig, niet alleen op lokaal niveau, maar ook nationaal.’ Aldus Binnenlands Bestuur.