10.1 C
Staphorst
dinsdag 16 april 2024

Aboulouafa wil in de Tweede Kamer namens Nida

Fatima Aboulouafa (51) teamchef bij Nationale Politie in Den Haag wil in de Tweede Kamer. 

Aboulouafa staat op nummer vier op de Kandidatenlijst van Nida. Lijsttrekker is zoals verwacht Nourdin El Ouali. Op de tweede plaats staat advocate Elsa van de Loo en op plek drie staat de vroegere Nida-voorzitter Nurullah Gerdan.

Volgens Aboulouafa zijn onrechtvaardigheid en ongelijkheid in de maatschappij voor haar drijfveren om de politiek in te gaan. Met Nida kunnen wil zij vanuit dit idealisme een paradigmaverschuiving binnen de politiek en de maatschappij bewerkstelligen. Met haar kandidatuur wil zij ook dat jonge vrouwen en meisjes zichzelf gaan herkennen in de mensen die zij in de politiek zien.

Aboulouafa kwam in het nieuws nadat zij als teamchef publiekelijk aandacht vroeg voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politie. Drie maanden later werd ze op non-actief gesteld, haar kritiek zou “te veel interne spanningen” veroorzaken binnen haar eigen eenheid. Kort daarna werd haar duidelijk gemaakt dat ze niet mocht terugkeren bij de politie.

Nida, wordt vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Rotterdam, Den Haag en Almere en doet voor het eerst mee aan de landelijke verkiezingen.