Abdeen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag

0
125

 Abdeen, wordt door een groep jonge vrouwen beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag. 

Abdeen is voor veel jonge moslims geen onbekende naam. Door middel van zijn straatinterviews en informatieve islamvideo’s weet hij een groot publiek te bereiken. Ook is hij vaak als spreker aanwezig op islamitische bijeenkomsten.

Een groep jonge meiden heeft bewijs verzameld en doet hun verhaal op Alien Mag, een online magazine dat zich richt op girlpower, zelfacceptatie en andere vormen van cultuur. De groep wordt gevormd door Laila (28), Sabirah (29) en Imane (27). Laatstgenoemde ontving drie weken geleden nog een privébericht van Abdeen op Instagram.

Volgens de drie jonge vrouwen zijn vooral jonge en net bekeerde moslima’s het doelwit van Abdeen, omdat zij sneller onder de indruk zouden zijn van zijn positie. ‘’Voor een bekeerling met weinig kennis en het gebrek aan zelfvertrouwen is iemand zoals Abdellatif al snel iemand waar je tegenop kunt kijken’’, aldus Sabirah in het interview met Alien Mag. 

Abdeen heeft inmiddels al zijn socialmedia-accounts gedeactiveerd. In zijn laatste video op zijn YouTube kanaal, met ruim 18.000 abonnees, geeft hij toe fouten te hebben gemaakt. Daarnaast heeft hij ook een boodschap voor de groep die hem wilt ‘schaden’: Allah/God zal met hen afrekenen.

Abdeen was niet voor commentaar bereikbaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in