10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Amsterdam wil voorlichting over sexting in moskee

Amsterdam wil extra investeren in ‘sexting’ voorlichting om jongeren weerbaarder te maken tegen seksuele intimidatie via sociale media.

Wethouder Simone Kukenheim -verantwoordelijk voor de jeugd- wil de Amsterdamse jongeren beter te beschermen tegen ‘sexting’ door meer voorlichting op vmbo-scholen, informatiebijeenkomsten voor Turkse en Marokkaanse ouders via moskeeën en extra aandacht voor kinderen op de basisschool. Het initiatief van Kukenheim volgt op een motie van de raadsleden Dehlia Timman (D66) en Sofyan Mbarki (PvdA).

De gemeente richt zich specifiek op jongeren met negatieve jeugdervaringen en laagopgeleide jongeren. Zij zijn vaker slachtoffers. In de stadsdelen Nieuw-West en Noord zijn laagopgeleide jongeren oververtegenwoordigd. In Nieuw-West wonen ook veel kinderen met een Turkse en Marokkaanse achtergrond. Volgens een onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland spreken Turkse en Marokkaanse ouders minder over seks met hun kinderen. Datzelfde geldt voor Antilliaanse en streng religieuze ouders.