9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

Na Lamborghini krijgt politie Dubai vliegende motoren

De politie agenten in Dubai hadden de Lamborghini tot hun beschikking -kosten 420.000 euro- per stuk.

De Lamborghini wordt in Dubai de straten opgestuurd “om het imago van luxe en welvaart uit te stralen”, aldus de Dubai-politie. De politie gebruikt het voertuig voornamelijk in de toeristische zones rond de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. 

De Lamborghini Aventador

Sinds kort heeft de politie van rijke oliestaat wel een heel bijzonder “speelgoed” bij. Het gaat om de “hoverbike”. 

De  hoverbike kost slechts 85.000 dollar per stuk.Een werkend prototype van de hoverbike werd eind 2012 gepresenteerd, maar daarna werd het nogal stil rondom het voertuig. Het voertuig heeft de mogelijkheid om tot 10 voet, iets meer dan 3 meter, boven de grond te vliegen, heeft een topsnelheid van 72 kilometer per uur en biedt ruimte aan twee personen. Het voertuig loopt op benzine en kan met een volle tank maximaal anderhalf uur boven water en land vliegen.

De hoverbike is 4,5 meter lang, 2,1 meter breed en 1,25 meter hoog, weegt 365 kilogram en kan 140 kilogram lading meenemen. De besturing gebeurt met een stuur dat vergelijkbaar is met dat van een motor. Ook beschikt de hoverbike over een aantal veiligheidsvoorzieningen, zodat de bestuurder niet te hoog, te laag of te snel kan vliegen.