16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Mohamed Salah schiet Egypte naar het WK

De voetbalfans van Egypte hebben er lang op moeten wachten, maar volgend jaar is hun land weer actief op het wereldkampioenschap voetbal. 

Mohamed Salah bezorgde Egypte zondag in de 95e minuut van de thuiswedstrijd tegen Congo de winst.

De middenvelder van Liverpool benutte een strafschop, waardoor de Egyptenaren met 2-1 wonnen. Egypte kwam door de winst op twaalf punten en is tijdens de laatste speelronde in november niet meer in te halen door Oeganda, Ghana en Congo.

Mohamed Salah bijnaam ‘de farao’

Salah nam tegen Congo in de 63e minuut ook al de openingstreffer voor zijn rekening. Arnold Bouka leek met de gelijkmaker in de 87e minuut het feest van de Egyptenaren te verstoren, totdat de scheidsrechter de bal diep in de blessuretijd op de strafschopstip legde.

Egypte, zevenvoudig winnaar van de Afrika Cup, is het tweede Afrikaanse land dat zich plaatst voor het WK. Zaterdag veroverde Nigeria het eerste Afrikaanse ticket voor Rusland. Er zijn nog drie plekken over en het Marokko van Ajacied Hakim Ziyech en Feyenoord-captain Karim El Ahmadi is nog in de race.