14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Suhayb Salam koopt pand voor 1,7 miljoen euro

Suhayb Salam, voorzitter van Stichting Al-Fitrah heeft tegen alle verwachtingen pand in Utrecht voor 1,7 miljoen euro gekocht. Het geld komt van een Nederlandse investeerder. Dat heeft de advocaat van vastgoedeigenaar No Staples bevestigd.

Met de koop is Suhayb Salam nu de eigenaar van het pand in de wijk Overvecht. Woensdag vorderde de rechtbank nog dat Al-Fitrah het pand moest verlaten vanwege een grote huurachterstand. Ondanks de naderende ontruiming bleef de bindende koopclausule bestaan.

In totaal ontvangt No Staples een bedrag van 1,83 miljoen euro: 1,7 voor het pand plus achterstallige huur en gemaakte proceskosten. Suhayb Salam wil niet reageren op wie de investeerder is.

ChristenUnie-raadslid Maarten van Ooijen

In de Utrechtse politiek is met ongeloof op de verkoop gereageerd. De gemeenteraad wil weten hoe Suhayb Salam in staat is om ineens 1,8 miljoen euro op tafel te leggen om het pand te kopen. Bijna alle partijen dienen daarover vandaag gezamenlijk schriftelijke vragen in.