8.4 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Openingslezing Cultural Professor Abdelkader Benali TU Delft

Schrijver en programmamaker Abdelkader Benali houdt op vrijdag 6 oktober 2017 zijn Cultural Promotion, de openingslezing waarmee zijn verbintenis als Cultural Professor aan de TU Delft van start gaat. 

De studenten die meedoen aan de masterclass van Benali zijn afkomstig uit diverse studierichtingenbinnen de TU. Om in aanmerking te komen voor deelname moesten zij aangeven wat zij het mooisteplein ter wereld vinden (en waarom). De komende periode laat Abdelkader Benali zijn studenten inverhalen denken over leefbaarheid en de openbare ruimte. Samen werken ze aan een creatief voorstelin beeld en multimedia voor het plein van de toekomst, dat gepresenteerd wordt bij de Uittreerede vanBenali als Cultural Professor op 13 december 2017.

Met het gastdocentschap wil de TU Delft laten zien waar technologie en kunst elkaar raken en bijstudenten het creatieve denken stimuleren op een andere manier dan in het reguliere studieprogrammamogelijk is. Benali is de zevende Cultural Professor aan de TU Delft – zijn voorgangers waren ThomHoffman, Youp van ’t Hek, H.J.A. Hofland, Arnon Grunberg en A.F.Th. van der Heijden.

Toegangskaarten voor de openingslezing kosten € 7,50 (studenten en medewerkers van de TU Delft betalen € 5,-) en zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie in de Aula TU Delft, Mekelweg 5 in Delft of via www.theaterdeveste.nl en www.verstegenstigter.nl. Aanmelden kan ook via m.a.schrijvershofvink@tudelft.nl