16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Gemeente Schiedam wil langer gratis OV voor minima

De Schiedamse wethouder Mario Stam wil kijken of de regeling voor gratis openbaar vervoer voor mensen in de bijstand in Schiedam permanent wordt.

Het gratis reizen in Schiedam geldt nu voor mensen die tot 110% van het bijstandsniveau verdienen. De regeling kost ongeveer een half miljoen euro en wordt gefinancierd uit een speciaal potje voor armoedebeleid van het Rijk. 

Schiedam is volgens wethouder Stam een van de eerste gemeenten van Nederland die het gratis reizen voor een brede groep mogelijk maakt. De proef met gratis OV die nu loopt blijkt een groot succes. De gemeente had vooraf gerekend op zo’n 5000 deelnemers. Uiteindelijk blijken ruim 6100 mensen er gebruik van te maken.

De huidige proef loopt nog tot april 2018. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad of de proef definitief wordt.