16.1 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

De Kleurrijke Top 100 neemt afstand van Marianne Zwagerman

De Kleurrijke Top 100 neemt afstand van Marianne Zwagerman en haar uitspraken op Twitter over de ramp in het Caribisch gebied, waarin ze stelt : ‘Je hóeft niet op een eiland te wonen waar eens in de zoveel jaar een orkaan alles verwoest.’

Zwagerman was vorig jaar spreker tijdens de lancering van De Kleurrijke Top 100. Volgens Raja Felgata en Khalid Ouaziz die hoofdredactie vormen van De Kleurrijke Top 100, waren vorig jaar al felle discussies gevoerd, over de aanwezigheid van Zwagerman met voor- en tegenstanders.

De hoofdredactie wist niet de inhoud van haar speech tot het moment zelf, waarin zij een paar keer expliciet het woord ‘neger’ zei en ons en de zaal verraste. 

Raja Felgata en Khalid Ouaziz zeggen dat zij niet achter de filosofie noch achter de uitspraken van Zwagerman staan.: “Als organisatie kun je je soms in mensen vergissen en Marianne Zwagerman was een vergissing. Deze mevrouw ontbreekt elke vorm van empathisch vermogen en haar confronterende stijl als ‘innovatie strateeg’ is bedoeld om te choqueren en meer dagbestedingen voor zichzelf te genereren.”

 

Haar laatste uitspatting mbt St. Maarten en de orkaan Irma zijn typerend voor de shock and awe strategie van rechtse politici en media. Eigenlijk hadden wij vorig jaar al beter moeten weten. Maar helaas nemen gedane zaken geen keer. Zwagerman grijpt elke kans aan (DWDD, BNR, QUOTE) om haar rabiate denkbeelden te projecteren en heeft ons podium hier ook voor misbruikt. Aldus de hoofdredactie van de Kleurrijke Top 100.