18.1 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Van der Laan ontslaat adviseur radicalisering

Saadia a.-T., de van belangenverstrengeling verdachte adviseur van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan, is ontslagen.

Dat heeft Burgemeester Van der Laan donderdag in een brief aan de gemeenteraad geschreven.  Volgens Van der Laan heeft Saadia zich schuldig gemaakt aan het gunnen van diverse opdrachten aan een persoon met wie zij een relatie heeft gehad. Daarover had zij niets gezegd tegen haar leidinggevende. Ook zou ze met een offerte hebben gesjoemeld.

Van der Laan noemt het incident bijzonder ernstig, omdat het twijfel zaait over de veiligheid van Amsterdammers. Dit is volgens hem een kwalijke zaak.

De gemeente heeft naar aanleiding van het nog lopende onderzoek eveneens besloten de samenwerking met een aantal niet nader genoemde bedrijven en personen op te schorten. Gekeken wordt welke rol zij hebben gespeeld in deze zaak.