14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Mawlana: wordt tijdens de Golden Globes vertoond

De Film Mawlana (De Prediker) gaat over de jonge sjeik Hatem, gespeeld door de Egyptische acteur, Amr Saad. 

Sjeik Hatem doorloopt een opmerkelijke carrière: van prediker in een overheidsmoskee tot tv-beroemdheid.

Hij werkt mee aan een programma waarin hij als geestelijke vragen beantwoordt van de kijkers. Dankzij zijn gevoel voor ironie wordt de welbespraakte Hatem steeds populairder bij een groot publiek.

Zijn adviezen zijn zelden in lijn met de officiële leer, van fundamentalisme moet hij niets weten. En dat trekt de aandacht van allerlei schimmige krachten die hem voor hun karretje willen spannen. Het valt hem zwaar zijn eigen koers te blijven varen, ook al omdat er in zijn persoonlijke leven allerlei confronterende kwesties spelen.

In Egypte stonden er voor deze politieke thriller lange rijen bij de bioscopen, maar bij de religieuze autoriteiten van het invloedrijke mosliminstituut Al-Azhar viel Mawlana niet in goede aarde. De film zou een smet werpen op het imago van de instituties die de gevestigde islam vertegenwoordigen – de roep om een verbod klonk.

Mawlana zal volgens de resiDe Golden Globe is een onderscheiding die wordt toegekend door de leden van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de prijs is ter erkenning van uitmuntendheid in film en televisie, in binnen- en buitenland. De jaarlijkse uitreiking maakt deel uit van het Amerikaanse prijzenseizoen, met als hoogtepunt de Academy Awards.

Klik hier voor de official Trailer https://www.youtube.com/watch?v=5IaKxXC5sgg