14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

De scholen zijn weer begonnen

De scholen zijn weer begonnen is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland.

Voor schooljaar 2017-2018 wordt de campagne op maandag 21 augustus gelanceerd. De inzet van bijbehorende materialen loopt in elke regio een week voorafgaande aan de start van de scholen tot 2 weken daarna.Het is altijd belangrijk om automobilisten en andere weggebruikers te wijzen op kinderen in het verkeer, maar rond de start van het schooljaar kan extra aandacht al helemaal geen kwaad.

Leer in het Verkeer heeft een speciale Leer in het Verkeer -campagneborden gemaakt.  Met de illustraties van Dick Bruna en de tekst ‘Wij gaan weer naar school’ moeten automobilisten er aan herinnerd worden dat er weer veel kinderen in het verkeer zijn.

De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.