14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Gebiedsverbod Fawaz Jneid onderdeel anti-islambeleid

Volgens Okay Pala de mediavertegenwoordiger van Hizb ut Tahrir Nederland stond de overheid te popelen om de nieuwe “Tijdelijke Wet bestuurlijke maatregelen terrorismebestrijding” in werking te stellen.

Pala vindt dat Fawaz Jneid het moet ontgelden met een gebiedsverbod en zelfs de ondertekenaars van de verklaring, ter ondersteuning van Fawaz, worden volgens hem direct neergezet als een fout salafistisch clubje met een “anti-liberaal” verleden.

Met dit nieuwe maatregelenpakket kunnen moslims, die een “onwelgevallige” boodschap verkondigen–zonder veroordeling – een meldplicht, gebiedsverbod of contactverbod worden opgelegd, zelfs zonder dat daar een gerechtelijke procedure aan voorafgaat. Volgens Pala geldt deze maatregel uitsluitend voor moslims.

Hizb ut Tahrir Nederland: “Het handelen van de overheid op basis van niets anders dan enkel verdenkingen, is de ultieme belichaming van wetteloosheid en dictatoriaal gedrag, waarbij andersdenkenden het moeten ontgelden. Ook is voor eenieder duidelijk dat dit maatregelen zijn die niet enkel Moslims treffen die zogenaamd “extremistisch” zijn, maar dat het alle Moslims in Nederland treft, omdat zij allemaal door het zijn van een Moslim in deze doelgroep vallen en potentiële “extremisten” en “radicalen” zijn.”

Hizb ut Tahrir Nederland is een  campagne begonnen “Samen tegen anti-Islambeleid” zij roepen alle Moslims op, om deel te nemen aan deze campagne, om de vijandelijke houding van de politiestaat te stoppen.”