9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Dekker uitspraak Raad van State 'frustrerend'

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs moet een islamitische middelbare school in Amsterdam toestaan en bekostigen. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Dekker moet ondanks groot verzet nu toch de islamitische middelbare school in Amsterdam toestaan en financieren. In reactie laat Dekker weten dat hij nog altijd weinig vertrouwen in het bestuur van de school heeft en wil de school van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) liever niet.

De gemeente Amsterdam en Dekker proberen financiering van de school al jaren tegen te houden.  Omdat zij bang zijn dat de instelling de leerlingen zich van de maatschappij laat afkeren.

De Raad van State oordeelt echter dat de bewindsman onjuist heeft gehandeld. Het bestuur zou wel degelijk afstand hebben genomen van de in opspraak geraakte bestuurder. Daarnaast is de Onderwijsinspectie formeel nooit een onderzoek begonnen, dus kan de school ook niet officieel hebben geweigerd mee te werken.