10.6 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

NVJ en Genootschap Hoofdredacteuren steunen Al Jazeera

De Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren hebben een brief gestuurd naar de Saudische ambassadeur over de eis van het land om tv-zender Al Jazeera te sluiten. 

Villamedia schrijft op haar website dat de NVJ en het Genootschap willen dat het viertal “de vrijheid van de pers te respecteren” en de eis tot sluiting van tafel te halen. Ook zouden de kantoren van Al Jazeera en andere Qatar media in die vier landen die al gesloten zijn, heropend moeten worden.

“Het Midden-Oosten heeft, net als de rest van de wereld, recht op informatie. Daarbij is het belangrijk dat elke mening gehoord kan worden. Maak de pers geen onderdeel van uw strijd. De pers heeft een eigen onafhankelijke rol. Wij roepen u op deze te waarborgen.” Aldus de Nederlandse Vereniging van Journalisten en het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.