8.4 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Damya Laoui verkozen tot baanbrekende innovator

Damya Laoui is onderzoekster aan de Vrije Universiteit Brussel en is verkozen tot een selecte groep Innovators Under 35 Europe.

Innovators Under 35 is een initiatief van het technologietijdschrift van het vermaarde Massachusetts Institute of Technology. Eerdere winnaars waren onder andere mede-oprichter van Spotify Daniel Ek en medeoprichter van Google Sergey Brin.

Damya Laoui is postdoctorale onderzoeker bij de Myeloid Cell Immunology, het lab aan de Vrije Universiteit Brussel. Haar onderzoeksgroep richt zich op het gebruik van dendritische cellen om nieuwe kankerimmunotherapie te ontwikkelen. Dendritische cellen zijn verantwoordelijk voor het activeren van het immuunsysteem. Laoui onderzoekt hoe specifieke soorten van deze cellen, afkomstig uit chirurgische verwijderde tumoren, kunnen worden gebruikt om een patiënt te vaccineren zodat de groei van de tumor wordt vertraagd.