14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

SGP: agent op Gay Pride schendt neutraliteit

De SGP vindt de aanwezigheid van agenten in uniform op de Gay Pride afbreuk doen aan de neutraliteit van de politie.

Tweede Kamerlid Roelof Bisschop -SGP- vindt dit niet passen bij het uitgangspunt dat er geen zichtbare uitingen zijn van welke lifestyle dan ook.

De bezwaren van de christelijke partij gelden overigens niet alleen voor de Gay Pride, maar ook voor andere demonstraties. Bisschop sprak donderdag tijdens het debat in de Kamer over het diversiteitsbeleid bij de politie.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) is het niet eens met de SGP. Volgens hem staat het agenten vrij om deel te nemen aan een feest zoals de Gay Pride. Het is echter niet zo dat ze ,,vervolgens met een roze driehoek of een andere uiting van seksuele geaardheid op hun uniform rond mogen lopen”, aldus Blok. 

Aanleiding voor het debat over diversiteit was het bericht dat de politie in Amsterdam hoofddoekjes zou willen toestaan. Zowel minister Blok als de korpsleiding heeft gezegd dat een hoofddoek bij het uniform niet zal worden toegestaan.