9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

San Francisco heeft inreisverbod Trump afgewezen

Het Amerikaans hof van beroep heeft het tijdelijk inreisverbod dat president Donald Trump uitvaardigde voor inwoners van een zestal overwegend islamitische landen opnieuw afgewezen. 

Het hof van beroep in San Francisco -de thuis basis van ex-president Obama-, dat de zaak in hoger beroep behandelde, kwam maandag tot de conclusie dat de uitspraak van een federale rechter op Hawaï, die in maart belangrijke delen van Trumps decreet blokkeerde, terecht was.

Op 25 mei velde het vierde VS-hof van beroep in Richmond, Virginia al hetzelfde oordeel nadat een rechter in Maryland de plannen van Trump had getorpedeerd. Het Witte Huis liet op 1 juni weten naar de Hoge Raad te stappen om alsnog gedaan te krijgen dat reizigers uit onder meer Syrië, Somalië en Iran worden geweerd uit de VS.