9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Real Madrid rekent af met Juventus

Real Madrid heeft zaterdag historie geschreven door voor de tweede keer op rij de Champions League te winnen. De Madrilenen rekenden in de finale af met Juventus: 4-1.

Cristiano Ronaldo opende na twintig minuten de score, waarna Juventus-aanvaller Mario Mandzukic met een geweldige omhaal gelijkmaakte. Na rust stelde het sterkere Real de zege veilig via treffers van Casemiro, opnieuw Ronaldo en Marco Asensio.

De 32-jarige Ronaldo kwam door zijn twee treffers in Cardiff uit op twaalf goals dit Champions League-seizoen, waardoor hij voor de vijfde keer op rij en de zesde keer in totaal topscorer is van het belangrijkste Europese clubtoernooi. Daarmee troeft hij Lionel Messi van FC Barcelona (vijf keer) af.

Zinédine Zidane, de Fransman van Algerijnse origine, heeft net als de ‘Koninklijke’ geschiedenis geschreven. Hij kan als trainer niet meer stuk bij Real Madrid. Zidane werd in januari 2016 aangesteld als hoofdcoach van Real Madrid. Anderhalf jaar later heeft de 44-jarige Fransman twee keer de Champions League gewonnen, plus ook nog de landstitel in het afgelopen seizoen.