9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Aboutaleb: de PVV moet plaatsnemen aan de formatietafel

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt dat de PVV moet plaatsnemen aan de formatietafel. Dat zegt Aboutaleb in het AD.

Aboutaleb vindt niet dat de VVD en het CDA per se een kabinet moeten vormen met de PVV. ,,Als aan tafel blijkt dat het niet lukt, dan kun je naar links kijken. Als de stabiliteit van het land ervan hangt, dan moet Lodewijk Asscher volgens Aboutaleb een rekensom maken. 

De timing van Aboutaleb is zeer opmerkelijk. Gisteren heeft het OM in Den Haag bekend gemaakt dat zij op verzoek van Oostenrijk naar de toespraak die PVV-leider Geert Wilders in 2015 in Wenen hield gaat onderzoeken. Wilders was daar op uitnodiging van de Oostenrijkse partij FPÖ. Hij zei dat de islam “een ideologie van oorlog en haat is”. Verder zei de PVV-leider dat de islam mensen oproept terroristen te zijn en dat de Koran daar geen twijfel over laat bestaan.

Aboutaleb zegt in het interview in het AD dat er minder migranten moeten worden toegelaten in Nederland. Hij vindt dat het maatschappelijk draagvlak onder druk staat. Solidariteit is volgens hem niet nog meer ongecontroleerde migratie. De PvdA PvdA-bestuurder vindt dat het Vluchtelingenverdrag uit 1951 niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd.