9.2 C
Amsterdam
vrijdag 14 mei 2021

SPIOR niet te spreken over posters huwelijksdwang

De stichting Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR)  is niet te spreken over de posters, voor de campagne van de Gemeente Rotterdam, tegen huwelijksdwang:

Volgens SPIOR is de gekozen vorm niet effectief en roept vooral weerstand op bij de doelgroep. Saillant detail, SPIOR zegt dat zij sinds haar oprichting als hoofddoelstelling heeft het bevorderen van participatie van moslims in de Nederlandse samenleving. Zo heeft SPIOR veel aandacht voor vrouwen- en mannenemancipatie.

De Gemeente Rotterdam heeft gekozen om samen te werken met de stichting Dona Daria, Femmes For Freedom en Veilig Thuis Rotterdam. SPIOR zit niet tussen.

Shirin Musa, directeur van de stichting Femmes for Freedom die samen met een aantal vrouwen uit islamitische culturen die betrokken was bij het idee van de campagne over het recht om verliefd te zijn is blij en vindt het moedig dat en de Rotterdamse wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam) verantwoordelijk voor de Integratie de eerste stap heeft genomen om de campagne uit te voeren.

Leefbaar Rotterdam, D66 en VVD, die samen het College vormen in de Rotterdamse gemeenteraad onder leiding van Burgemeester Aboutaleb, zijn juist erg zeer te spreken over de campagne.

Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf: “De posters zijn een duidelijke steunbetuiging aan mannen en vrouwen die zich niet gesteund voelen in hun partnerkeus door hun omgeving’’.

VVD-raadslid Antoinette Laan, schrijft op haar Twitter account: Mooie campagne van Houden van iemand, zonder begrenzing.