14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

Politie Rotterdam en Den Haag tegen hoofdbedekking

Het voorstel van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg om de hoofdbedekking deel te laten maken van het politie-uniform wordt niet ondersteunt door de Politiekorpsen van Rotterdam en Den Haag.

‘Zoals ze het in Amsterdam willen doen, zo doen wij het niet. Wij hebben daar ook geen behoefte aan. Wij volgen de landelijke lijn. Beslissingen daarover liggen uiteindelijk bij het ministerie van Justitie,’ zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam vrijdag tegen Elsevier.

De discussie over hoofdbedekking leeft niet bij de politie eenheid Den Haag. De politietop gaat hier niet over het besluit ligt bij het ministerie, dat zegt een woordvoerder van de politie eenheid Den Haag tegen Omroep West.

Fatima Elatik, schrijft dat zij niet het brein achter het plan is, zoals het AD had gemeld en dat zij zich niet met het diversiteitsbeleid bemoeit binnen de politie. Het plan was al lang voor haar komst in werking gesteld. Aldus Elatik op haar FaceBook pagina.