10.5 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Albert Heijn biedt gratis online examentrainingen medewerkers

Medewerkers van Albert Heijn kunnen gratis online examentrainingen volgen. In Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam worden examenklassen georganiseerd en krijgen de examenkandidaten een voucher voor één jaar lidmaatschap van een van die bibliotheken in de eerder genoemd steden. 

Cees van Vliet, directeur winkels en distributie: ‘Een ideale start op de arbeidsmarkt bereik je met werkervaring en een diploma op zak. Werkervaring bieden we natuurlijk al. Maar ik vind het ook belangrijk dat we de 8.000 collega’s die dit jaar eindexamen doen een handje helpen met het behalen van hun diploma met online examenbegeleiding en examenklassen’.

Voor de online examenbegeleiding werkt Albert Heijn samen met ‘Examen voor jou’: een initiatief van verschillende hoogleraren en Nederlandse universiteiten dat middelbare scholieren helpt bij hun voorbereiding op het eindexamen. In korte videoclips wordt een heldere uitleg van de examenstof en van de eindexamenvragen van de afgelopen jaren gegeven. Tijdens de speciale ‘Stel je vraag’-momenten beantwoorden docenten online vragen. Examenkandidaten die bij Albert Heijn werken krijgen een cadeaubon die toegang geeft tot zeven vakken op vmbo-, havo- en vwo-niveau.

Naast de online examenbegeleiding kunnen Albert Heijn medewerkers van 3 april tot en met 24 mei 2017 ook gratis eindexamenklassen volgen in de bibliotheken van Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Begeleiders met een alfa- en een bèta-achtergrond beantwoorden vragen en geven tips geven over de voorbereiding op het examen. Ook kunnen examenkandidaten trainen met proefexamens.