16.3 C
Amsterdam
dinsdag 11 mei 2021

Op vakantie in een asielzoekerscentrum

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil van het asielzoekerscentrum in Nijmegen een bed&breakfast of hotel inrichten voor nieuwsgierige gasten. Dat meldt het dagblad Trouw.

Het idee komt uit de koker van een prijsvraag die vorig jaar plaatsvond in de Gelderse stad. Hotel Nice to Meet You wil asielzoekers en Nederlanders dichter bij elkaar brengen. Het COA en de gemeente Nijmegen onderzoeken nu of er een hotel of B&B ingericht kan worden in het oude belastingkantoor van Nijmegen waar vluchtelingen worden gehuisd. “Als er onder de azc-bewoners mensen zijn met horeca-ervaring kunnen ze er op vrijwilligersbasis aan de slag. Omgekeerd is het een mogelijkheid voor toeristen om kennis te maken met vluchtelingen”, zegt een COA-woordvoerder tegen de krant.

Het idee van Hotel Nice to Meet You wordt door VluchtelingenWerk Nederland van harte verwelkomt. “In zo’n hotel komen verschillende culturen en lokale bevolking met elkaar in contact. Dat is heel belangrijk voor de integratie van vluchtelingen.”