18.1 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Koningin Máxima bij seminar bescherming onderwijs in conflictsituaties

Hare Majesteit Koningin Máxima woont vrijdagochtend 19 mei in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling de opening bij van het internationale seminar ‘Law, Education and the SDG’s’.

Het seminar vindt plaats in The Hague Institute for Global Justice. Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser uit Qatar, oprichter van de stichting Education Above All en pleitbezorger van de VN ontwikkelingsdoelen, houdt een keynote speech.

Het seminar maakt deel uit van een internationaal initiatief om het recht op onderwijs te waarborgen in landen die in tijden van onveiligheid en gewapend conflict verkeren. Een andere doelstelling is aanvallen op studenten, docenten en scholen te verminderen. Dit sluit ook aan bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Tijdens het seminar staan de doelen ten aanzien van ‘Hoogwaardig onderwijs’ en ‘Vrede en Recht’ centraal.

The Hague Institute for Global Justice is een onafhankelijke  internationale denktank werkzaam op het snijvlak van vrede, veiligheid en recht.