9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Wereldmuseum Rotterdam gaat terug naar de basis

Het Wereldmuseum in Rotterdam gaat in de programmering meer rekening houden met het multiculturele karakter van Rotterdam.

Dat bleek maandag tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst tussen het Wereldmuseum en het Nationaal Museum van Wereldculturen. Dat is de overkoepelende organisatie van het Afrika Museum, het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden en het Amsterdamse Tropenmuseum.

Het museumwinkel gaat weg en maakt plaats voor het oude reispaleis. Het is een zone waar kinderen kunnen leren over het samenleven met verschillende culturen.

Het Wereldmuseum kampt al jaren met teruglopende bezoekersaantallen. De gemeente Rotterdam en het Rijk stemden vorig jaar in met een miljoeneninjectie als het museum intensief zou gaan samenwerken met de andere wereldcultuurmusea in Nederland.