9.6 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Laura Hansen: Ik wilde bij de Marokkanen horen

De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag beslist dat Laura Hansen voorlopig vast blijft zitten. De rechter geen reden ziet om Hansen tussentijds vrij te laten.

Laura smeekte de rechter vandaag om haar vrijlating. ,,Ik was mezelf kwijt. Ik wilde bij de Marokkanen horen, want die vond ik stoer.” De 21-jarige bekeerlinge uit Leidschendam zit sinds haar terugkeer in augustus vorig jaar vast in de gevangenis in Vught. 

Volgens de rechter zijn de redenen om Hansen vast te houden niet veranderd sinds de uitspraak op 12 april waarin de rechtbank stelde dat er ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn om de verdachte vast te laten zitten.

 

De vader van Hansen kreeg donderdag de tijd om een getuigenverklaring af te leggen. Die zegt niets te hebben geweten van haar vertrek. Toen ze weg was, dacht haar familie dat ze naar Mekka in Saudi-Arabië was gegaan. Eugene Hansen heeft volgens het AD tegenover de rechter verklaard dat Laura een lastige puber was, die na de scheiding van haar ouders uit huis werd geplaatst.

Het OM houdt rekening met “het zwartste scenario” waarin Hansen is teruggestuurd naar Nederland met de opdracht van IS om een aanslag te plegen.