8.4 C
Amsterdam
woensdag 12 mei 2021

Van der Zijl en van der Laan spreken op Nationale Herdenking

Tijdens de Nationale Herdenking herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

De Nationale Herdenking in Amsterdam bestaat uit een herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk gevolgd door de herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam. 

Annejet van der Zijl spreekt tijdens de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de voordracht uit.De bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan de herdenking bij het Nationaal Monument op de Dam.

Van der Zijl is één van de meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Van der Zijl studeerde massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als journaliste. In 1998 debuteerde ze met het boek Jagtlust. Vier jaar later volgde Anna, de biografie van Annie M.G. Schmidt en in 2004 overtrof zij haar succes met Sonny Boy.

Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, houdt de toespraak op de Dam bij het Nationaal Monument. De toespraak volgt na de twee minuten stilte en het gedicht, voorgedragen door de winnaar van de wedstrijd Dichter bij 4 mei, dit jaar afkomstig uit de provincie Noord-Holland.