16 C
Amsterdam
donderdag 13 mei 2021

Koning Willem-Alexander dankt het volk

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag op sociale media zijn dank uitgesproken voor de onvergetelijke viering van zijn vijftigste verjaardag.

„Mijn vijftigste verjaardag was fantastisch, mede dankzij de vele hartverwarmende brieven, kaarten, digitale gelukwensen, mondelinge felicitaties en persoonlijke attenties die ik mocht ontvangen”, laat hij weten op Facebook en Instagram.

„Het was een prachtig feest, waaraan heel veel mensen hebben bijgedragen. U allen wil ik heel hartelijk danken. Uw betrokkenheid heeft de viering van dit kroonjaar voor mij onvergetelijk gemaakt”, aldus Willem-Alexander, die afgelopen donderdag vijftig werd.

Uit een enquête die in opdracht van RTL Nieuws onder vijfhonderd Nederlanders is gehouden. Blijkt dat 63 procent van de Nederlanders een positief beeld hebben van de koning. 86 procent vindt hem een goede koning, die de afgelopen jaren gegroeid is in zijn rol. Wel vinden de meeste mensen dat hij salaris moet inleveren, 880.000 euro per jaar is te veel.

Bijna 73 procent van de ondervraagden geeft Willem-Alexander een rapportcijfer van 8 of hoger. Bij vrouwen is hij iets populairder dan bij mannen. Nederlanders vinden Máxima het meest sympathieke lid van het koningshuis. Bij mannen en vrouwen is dit nagenoeg gelijk. Het minst populair is Mabel (0,4 procent).