12.5 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

Baâdoud geen zin in lijsttrekkerschap PvdA Amsterdam

Achmed Baâdoud stelt zich niet kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Amsterdam. Baâdoud voorzitter van Nieuw-West gelooft niet in een lijsttrekkersverkiezing.

In plaats daarvan steunt hij de kandidatuur van Jeroen van Berkel, voorzitter van stadsdeel West.  Eind juni kunnen de leden van de PvdA de lijsttrekker kiezen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De naam van Baâdoud, het gezicht van de partij in Nieuw-West, zingt al enige tijd rond. 

Baâdoud ziet niets in een verkiezing tussen lijsttrekkers “waarin je vooral vertelt dat jij beter bent dan een ander partijgenoot”. Volgens hem moet de partij juist de krachten bundelen. Zijn standpunt is opmerkelijk in een week waarin duidelijk werd dat Diederik Samsom, voormalig partijleider van de PvdA in Den Haag, ook geen heil zag in een lijsttrekkersverkiezing voor de Tweede Kamerverkiezingen.