14.7 C
Amsterdam
zaterdag 8 mei 2021

Turkse Acibadem Medical Center opent vestiging Amsterdam

Het internationale Turkse ziekenhuisconcern Acibadem opent maandag 1 mei de deuren van zijn vestiging in Amsterdam Sloterdijk.

Acibadem kondigde vorig najaar aan een vestiging te gaan openen in Amsterdam. Het ziekenhuis richt zich op alle patiënten, dus niet alleen op mensen van Turkse komaf, benadrukt een woordvoerster. De artsen zijn allen in Nederland opgeleid en bevoegd. De voertaal is Nederlands, maar zo nodig kan een doktersassistent vertalen in het Turks.

De directeur van het Amsterdamse centrum, Koray Yuruk, zet in op een brede doelgroep. “Wij zijn er voor iedereen, niet alleen voor Turkse Nederlanders”. Wel is het zo dat de drempel voor Turkse Nederlanders een stuk lager ligt, aangezien zij al bekend zijn met Acibadem. Ze reizen nu vaak naar Turkije voor een second opinion en komen dan in een Acibadem-kliniek terecht. “In plaats van die reis te maken, kunnen patiënten voor een second opinion nu ook hier terecht”, zegt Yuruk.

Patiënten kunnen er terecht met een verwijzing van hun huisarts. Het ziekenhuis heeft nog geen contracten afgesloten met zorgverzekeraars, maar wel afspraken gemaakt met de verzekeraars. Dat betekent volgens de woordvoerster dat de behandeling wel wordt vergoed.