14.7 C
Amsterdam
maandag 10 mei 2021

De 174e El Clásico zonder Neymar Júnior

Vanavond om 20.45 uur is het tijd voor alweer de 174e El Clásico die gespeeld wordt tussen Real Madrid en FC Barcelona.

Het is de tweede keer dat de Spaanse grootmachten tegenover elkaar staan in de Spaanse competitie 2016/2017.

De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde afgelopen 3 december in een 1-1 gelijkspel maar in deze 33e speelronde spant het erom. Real Madrid is echter in een goede bui want zij zijn door naar de halve finale in de Champions League terwijl Barcelona bleef steken in de kwartfinales van de Europese competitie en iets triester naar Madrid zal reizen.

Real Madrid voert de La Liga lijst aan met 75 punten met een FC Barcelona die op de voet volgt met 72 punten en dus met winst op een gelijke hoogte kan komen te staan met de Madrilenen. 

FC Barcelona meldt vandaag in een verklaring dat het de Braziliaan Neymar niet opneemt in de wedstrijdselectie. Neymar kreeg na zijn rode kaart in het competitieduel met Málaga een schorsing van drie wedstrijd opgelegd. Via het Spaanse sporttribunaal TAD probeerde FC Barcelona nog om de schorsing in te korten zodat de aanvaller wel kon spelen in de Clásico dat is niet gelukt.